Diddi

Alla inlägg den 17 januari 2019

Av Diana "Diddi" - 17 januari 2019 20:48

Idag har det gått lite lättare. Men vissa dagar är det bara tungt.
Jag har nog saknat skrivandet mer än jag trodde. Men ibland känns det bara så fel och skriva om vissa saker.
Well, idag var vi på ultraljud med Maja, hon har ju haft ont i magen så länge och är förstoppad mest hela tiden trots medicinering och ändringar i kost. Så vid senaste besöket på barn mottagningen så visar det sig att hon gått ner 0,5kg de senaste två åren. Hon går alltså inte upp i vikt längre. Hönsmamma vaknar, varför blir det så? Ska hon stanna av? Hon är ju redan skinn och ben ska hon inte ha något att ta av om hon blir sjuk? Så de tog massor av prover på bland annat celiaki, njurvärden, lever osv. Alla prover ser bra ut så vi fick idag komma på ul för att se om det är något som inte syns på prover, samt att dom ville kolla hur påverkad tarmen är om det eventuellt behövs mer undersökningar och när man ändå kollar tarmen så skulle de även kolla på njurar, bukspottkörteln, lever, tjocktarm, tunntarm och även lungsäckarna. Hon som gjorde undersökningen skulle kolla på allt tillsammans med en annan specialist och med Majas läkare. Där efter får vi se. Men svar är att väntas i nästa vecka. Så nu håller vi tummarna för att det inte är något. Vi behöver inte mer skit nu. Känns som 2018 gav oss så det räcker för en livstid!

Minimonstret Juni är nu 4,5 år och har trots därefter. Mellan sina utbrott är hon dock väldigt gullig och kramig. Hon äter fortfarande mjölkfritt med lite lösare tyglar, vi tar det i små portioner och numera kan hon äta bregott, ost och mjukost. Lite glass kan gå bra men det märks fort om det blivit för mycket. Får hon vanlig mjölk att dricka så är det magont och förstoppning att vänta.
Maja äter laktosfritt och det fungerar bra. Hon blir varken bättre eller sämre av mjölkfritt så hon fick gå tillbaka till laktosfritt, hon blir dock sämre när hon äter/dricker vanligt. Annars är hon en superduktig tjej som trivs toppen med att gå i skolan. Hon har läshuvud och fattar saker så himla fort. Jag oroar mig dock för när hon kommer hem med matteläxa. Då får vi ringa morbror så han får ha mattelektion, ;)

Jag jobbar som vanligt och det känns skönt att ha en vardag. Man tänker inte lika mycket när man har något för sig. Jag försöker att sänka kraven på mig själv hemma och tänka bort måsten. Men när man ser röran ibland så växer bara paniken och man tappar humöret för hur det ser ut. Vi har lite olika uppfattningar om vad som är städat och inte i vår familj. Hmmm..

Jo vi har fått en ny familjemedlem också, han flyttade hit i sommar. Bobby bus, en liten ettrig mops som är lika envis som båda barnen ihop. Söt som socker men en riktig rackar hund.

Idag gick jag ner i källaren o slängde på en tvätt. Två timmar senare gick jag ner för att hämta upp den o ladda med en ny omgång. Då står den o blinkar frenetiskt, läser av felkoden och där står att man ska dra ur kontakten. Så jag drar ur kontakten o väntar en minut sen sätter jag igång centrifugering och tömning då det är vatten i trumman. 10minuter senare börjar den blinka igen och hela centrifugeringen har den bara klonkat och haft konstiga ljud för sig. Lyckas tömma den manuellt o får tillslut upp luckan själva trumman går inte o snurra runt men ruckar jag på den så är det som att allt sitter löst. Ringer D o förklarar o får svaret jaha möt mig på elgiganten för de är nog billigare o köpa en ny än o laga skiten. Så idag fick jag en ny tvättmaskinen, vilket inte var tanken alls då vi hade tänkt köpa torktumlare så nu får vi spara om dom pengarna o har jag tur kanske jag får en tumlare av jultomten. Haha!

Nej jag ska göra barnen sällskap i sängen o hoppas vi får sova gott i natt.

Älskar dig för alltid mamma! ??

Carpe Diem har fått en ny mening.

Presentation


Diddi - Resan genom Livet.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

IVF nr1

Spraystart 24/10-10

Sprutstart 1/1-11

ÄP 12/1-11

ÄI 17/1-11

Testdag 30/1-11

Mens 24/1-11

Test resultat: Negativt

FET nr1

Började ÄL-test 2/3-11

ÄL 10/3-11

ÄI 16/3-11

Testdag 29/3-11

Mindre blödning 27/3-11

Test resultat: Negativt

Graviditet No.1

Den 23/6-2011 efter veckor av illamående och trötthet har jag vågat göra ett graviditets test som för första gången var POSITIVT!

Lite mer än 3års kamp är förhoppningsvis över. Håller tummar och tår!

Graviditet no. 2

Den 12/10-2013 fick jag åter igen se ett plus på stickan. Denna skatt är beräknad till den 22/6-2014

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards